6 C
Skopje
петок, март 29, 2024
More

    ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

    Неколку причини зошто да го конзумирате семето чија

    Чија семето потекнува од Централна и Јужна Америка, а во голема количина се користи во Аргентина и Перу.

    Во текот на последните години чија семето, поради високата концентираност на омега-3 масните киселини, протеини и влакна, стекна статус на „супер храна“.

    Во две лажици чија семе (околу 24 гамови) има 117 калории, четири грамови протеин, осум грамови влакна и 4.212 милиграми омега-3 масни киселини.

    Оваа количина задоволува 15 проценти од дневните потреби за калциум, 25 проценти за манган и 23 проценти за фосфор.

    Latest Posts

    АКТУЕЛНО

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.